Veelgestelde vragen beheer 31 maart 2023

Hoe kunnen we u helpen?

Bekijk hieronder de
Veelgestelde vragen

In principe mag u vergunningsvrij op uw eigen terrein een mantelzorgwoning plaatsen. Er gelden wel algemene voorwaarden voor de plaatsing afmeting van de woning. Soms zijn vanuit de gemeente  bepaalde voorwaarden of regels dus informeer altijd eerst bij de gemeente.

De woning moet voldoen aan de geldende bouwvoorschriften, zoals eisen aan de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Daarnaast moet de woning toegankelijk en bruikbaar zijn voor de persoon die er gaat wonen, bijvoorbeeld door rekening te houden met eventuele beperkingen of mobiliteitsproblemen.

Als basis hebben we een aantal vaste plattegronden samengesteld waar rekening is gehouden met allerlei praktische redenen. Heeft u echter speciale eisen of wensen dan is maatwerk tegen meerprijs altijd mogelijk.

Jazeker. De mantelzorg woning staat op een heel laag onderstel wat vaak verdiept in de grond komt te staan. Mocht u op een later tijdstip de woning willen verkopen of verplaatsen dan is dat heel eenvoudig te realiseren.

Een mantelzorgwoning moet voldoen aan dezelfde voorschriften als andere bijbehorende bouwwerken. De grootte van de woning is afhankelijk van de grootte van jouw tuin of erf, maar mag niet groter zijn dan 100m2 en niet hoger dan jouw eigen huis. 

De levertijd is in overleg overeen te komen, maar gaat u uit van een levertijd van ongeveer 6 maanden.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Op dit moment hebben we nog niet van alle modellen daadwerkelijk als showroommodel. Neem daarom contact met ons op om te informeren welk model u zou willen bekijken.

Hulp nodig?

Heeft u vragen of wilt u
persoonlijk advies? Neem
contact op met Peter.

T 0488 48 8836
E info@vilaro.nl

Vragen?
Sluiten